Voelt u zich al meer dan zes maanden erg moe en is er voor uw vermoeidheid geen verklaring te vinden door een medisch specialist? Helpt het niet om rust te nemen en heeft deze vermoeidheid een negatieve invloed op uw werk, studie, sport of sociale leven? Dan biedt een revalidatietraject bij RevaZorg voor mensen met het chronisch vermoeidheidsyndroom (CVS) misschien uitkomst.

Wat is het chronisch vermoeidheidsyndroom?

Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) is de naam voor ernstige vermoeidheidsklachten. We spreken van chronische vermoeidheid als de klachten langer dan zes maanden aanhouden. U voelt zich niet uitgerust na het slapen en bent nog lang uitgeput na inspanning of sport. Als u een sprintje trekt om de trein te halen, heeft u daar nog heel lang last van. Door vermoeidheid kunnen ook andere klachten ontstaan, zoals:

  • geheugenproblemen of concentratieproblemen
  • hoofdpijn
  • spierpijn
  • pijn in de gewrichten zonder zwelling of roodheid
  • keelpijn
  • gevoelige lymfeklieren in de hals of oksels

Chronische vermoeidheid kan heel heftig zijn en uw hele leven beheersen. Het heeft niet alleen impact op uw lijf maar ook op uw sociale leven en uw werk. Misschien voelt u zich lusteloos of somber, omdat u niet mee kunt naar sociale gelegenheden. Dit kan leiden tot psychische klachten. Dat heeft dan weer een negatieve invloed op uw lichamelijke klachten. Zo komt u in een vicieuze cirkel terecht.

Hoe kan RevaZorg u helpen?

Het revalidatietraject start met het in kaart brengen van uw klachten. Wat heeft er allemaal invloed op uw klachten? Hoe beïnvloedt dat elkaar? En wat is er dan voor nodig om de situatie te verbeteren?

Omdat chronische vermoeidheid een complex probleem is krijgt u bij revalidatiezorg niet één behandelaar, maar een team aan behandelaars met elk hun eigen specialisme, zoals een fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, enzovoorts. Aan het hoofd van uw behandelteam staat de revalidatiearts. Zo worden de klachten breed aangepakt.

RevaZorg helpt u om weer grip te krijgen op uw leven. Wij kijken naar de oorzaak van uw klachten en naar hoe u het beste met de klachten kunt omgaan. Hierdoor vecht u niet meer tegen wat niet lukt, maar krijgt u aandacht voor wat uw mogelijkheden zijn.